Lanzarote

Tot de groep Canarische eilanden behoort ook het eiland Lanzarote, net als de andere eilanden is dit eiland ook populair omdat je er het hele jaar kunt genieten van het lekker weer. Het eiland heeft met maarliefst 300 vulkanen een uniek landschap, de lavavelden doen je geloven dat je even aan de andere kant van de wereld bent. Je eigen vervelen op het eiland zal niet gebeuren, het heeft namelijk alles te bieden wat je van een mooie vakantie mag verwachten. Gezellige plaatsen, mooie stranden en voldoende bezienswaardigheden en het hele jaar door de zon.

Verken het eiland

Lanzarote heeft altijd veel te bieden voor een mooie vakantie, ben je een liefhebber van mooie natuur en veel bezienswaardigheden is het eiland een uitstekende keuze. Ga met een leuke excursie mee, of huur zelf een auto om het eiland te verkennen. Tussendoor kun je lekker genieten van de heerlijke stranden die het eiland heeft, neem een duik in de zee en krijg een mooi kleurtje. De vulkaanuitbarsting die zes jaar heeft geduurd, was een van de grootste natuurrampen ooit van het eiland. Door de ramp van toen is er nu een prachtig natuurpark ontstaan, schitterend maar bizar tegelijk.

Lanzarote

Verzameling grotten

De verzameling grotten genaamd Cueva de los Verdes is een lavatunnel van 8 kilometer lang, deze is ontstaan door de vulkaanuitbarsting van 5000 jaar geleden. Het schitterende plafond van de grotten zit vol met kleine stalactieten, dit zijn lava druppels die omhoog zijn gespat uit de stromende lava. Door de perfecte akoestiek in de grotten, worden er bepaalde maanden van het jaar ook jazz en blues concerten gegeven. Als je nog nooit bij een zwart lavastrand bent geweest, moet je zeker Lago Verde bezoeken. Deze unieke ervaring doet je ogen versteld staan, een prachtig strand bedekt met zwarte lava. Schitterende kleurencombinaties met de andere mooie natuur om het strand heen.