onzichtbaar hoortoestel

Je denkt erover om een nieuw hoortoestel aan te schaffen, maar je weet niet precies wat je nu moet kiezen. Een onzichtbaar hoorapparaat is een van de mogelijkheden, maar misschien weet je niet precies wat dit is. In dit artikel leggen we je hier daarom meer over uit.

Wat is een onzichtbaar hoorapparaat?

Allereerst is het goed om te weten wat een onzichtbaar hoorapparaat nu eigenlijk is. Dit is een klein apparaat die je geheel in het oor aanbrengt. Hierdoor is er eigenlijk niets zichtbaar buiten het oor. Iemand zou alleen nog het uiteinde kunnen zien als hij of zij echt in je oor kijkt.

onzichtbaar hoortoestel

De voordelen

Zoals je waarschijnlijk wel kunt begrijpen heeft een onzichtbaar hoorapparaat als voordeel dat het onzichtbaar is. Veel mensen willen liever niet met een groot apparaat achter hun oor rondlopen. Het onzichtbare gehoorapparaat heeft daarnaast echter nog een ander voordeel: doordat de receiver in het oor zit, komt het geluid natuurlijker binnen.

De nadelen

Helaas zitten er ook nadelen aan het dragen van een onzichtbaar hoorapparaat. Zo is de batterij bijvoorbeeld erg klein, waardoor die snel leeg kan zijn. Om deze reden is dit ook geen geschikt apparaat voor personen met veel gehoorverlies. Verder is de behuizing ook niet zo stevig, waardoor je sneller te maken kunt krijgen met een defect. En je zult er ook rekening mee moeten houden dat het filtersysteem regelmatig vervangen moet worden.