Hoger veiligheidskundige

Wil je meer inzicht in de veiligheid op de werkvloer? Kies dan voor het inschakelen van een hoger veiligheidskundige (HVK). Een hoger veiligheidskundige is een echte adviseur die alles weet over inventariseren, maar ook het evalueren van risico’s en het beoordelen van veilige werksituaties. Een HVK zal analyseren en adviseren, maar stelt ook een beleid op waarmee de veiligheid en gezondheid binnen een bedrijf geoptimaliseerd kan worden. 

Een hoger veiligheidskundige doet dit onder andere door het ontwikkelen en integreren van een arbo-managementsysteem, maar ook door trainingen aan het management en de medewerkers over het beheersen van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Een hoger veiligheidskundige herkent en analyseert complexe risico’s voor arbeids- en bedrijfsveiligheid, maar ook voor gezondheid.

Hoger veiligheidskundige

Wanneer schakel je een hoger veiligheidskundige in?

Je kunt de hoger veiligheidskundige onder andere inschakelen wanneer je als management advies nodig hebt over hoe je deze arbozorg beter kunt integreren in de onderneming. Maar ook voor een nieuw beleid over het voorkomen of verminderen van schade en letsel kun je bij een hoger veiligheidskundige terecht. Een hoger veiligheidskundige blinkt onder andere uit in communiceren, creativiteit, het analyseren van een probleem, het vormen van een onafhankelijk oordeel en het presenteren van adviezen. Daarnaast is een HVK ook zeer klant- en kwaliteitsgericht. Daar kun je als bedrijf optimaal van profiteren. Met het inschakelen van een HVK vallen alle puzzelstukjes op hun plek en ga je profiteren van een nieuw systeem dat niet alleen beter werkt, maar ook nog eens een stuk veiliger is voor iedereen op de werkvloer en daarbuiten.