Is het mogelijk om betonlook verf of kalkverf te gebruiken op gladde oppervlakken? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het antwoord is ja, het is mogelijk om betonlook verf te gebruiken op gladde oppervlakken. Het is in dit geval wel extra belangrijk om eerst een goede primer te gebruiken. Zonder primer zal je betonlook verf namelijk niet hechten en komen je beton cire kleuren niet mooi uit. Met een goede primer zorg je ervoor dat het gladde oppervlak ruw wordt, zo kan de betonlook verf goed hechten en zul je toch een mooi resultaat krijgen.

Is betonlook verf waterbestendig?

Betonlook verf is een verf op waterbasis, van zichzelf is de verf dan ook niet waterbestendig. Het is echter wel mogelijk om de verf waterbestendig te maken. Je kunt dit doen door de verf te bewerken met varnish of 2 componenten lak. Als je de betonlook verf op bijvoorbeeld je trap of vloer wil gebruiken is het mogelijk om de verf ook antislip te maken. Om dit te doen voeg je simpelweg wat zand toe aan de varnish. Het is hierbij wel belangrijk dat je meerdere lagen vernis aanbrengt om je verf optimaal te beschermen.

Is betonlook verf altijd vast?

Van zichzelf is betonlook verf niet slijtvast, maar het is wel mogelijk om je betonlook verf slijtvast te maken. Het process hiervoor is vrijwel gelijk aan het process om de verf waterbestendig te maken. Je kunt de verf bewerken met varnish om je betonlook verf slijtvast te maken. Het is ook hier weer belangrijk om meerdere lagen vernis aan te brengen om er zeker van te zijn dat de verf goed beschermd is. Ook zorg je er op deze manier dat je verf langer meegaat en er langer mooi uit blijft zien.