Als Secretaresse ben jij de spil van de organisatie. Je bent namelijk het aanspreekpunt en zorgt ervoor dat alles goed en soepel verloopt. Je maakt afspraken, ontvangt bezoekers, houdt de post bij en regelt uitnodigingen voor vergaderingen en besprekingen. Je hebt als Secretaresse een grote verantwoordelijkheid en hebt veel contact met mensen. Als dit je aanspreekt dan kan je bij Fabius Opleidingen de opleiding Secretaresse volgen. Je leert hier alles over waar je als Secretaresse mee te maken kan krijgen. Secretaresse is een veelgevraagde functie, omdat veel organisatie een Secretaresse in dienst hebben. Zo heb je keuze tussen parttime en fulltime banen en kan je ook nog eens kiezen voor welke organisatie je wil werken.

De opleiding

De opleiding Secretaresse bij Fabius Opleidingen bestaat uit twee onderdelen, namelijk de opleiding Administratief Medewerker en de vervolgopleiding Secretaresse. De eerste 9 maanden leer je alles wat een Administratief Medewerker én Secretaresse moet weten en vervolgens kan jij in 4 maanden de vervolgopleiding Secretaresse volgen. Hier wordt specifieker ingegaan op de taken als Secretaresse. Zo leer je hier onder meer over zakelijk Nederlands, waarbij je leert over spelling, stijl en de juiste correspondentie. Ook zakelijk Engels is onderdeel van deze vervolgopleiding en gaat over de basiskennis en zakelijke gesprekken en correspondentie. Daarnaast is het ook zeer belangrijk voor een Secretaresse om effectief en efficiënt te notuleren. Daarom zal ook dit onderwerp aan bod komen tijdens de vervolgopleiding.

Bepaal zelf wanneer je studeert

Om de opleiding Secretaresse te kunnen volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt verwacht dat je zowel de Nederlandse als de Engelse taal beheerst op VMBO, MAVO of LBO niveau. Je krijgt in totaal 45 lessen van elk 3 uur. Je volgt wekelijks 1 les op een dagdeel naar keuze. Zo kan je zelf bepalen of je liever ’s ochtends of ’s avonds studeert en kan je het volgen van de opleiding dus aanpassen op je eigen agenda. Daarnaast besteed je ook nog ongeveer 1 dagdeel per week aan huiswerk. Zo is het heel makkelijk om deze opleiding aan te passen op andere werkzaamheden.  Niets staat je nog in de weg om ervoor te zorgen dat jij Secretaresse wordt.