Deze krokusvakantie geen zin, tijd of geld om met de kinderen op vakantie te gaan? Thuisblijven met de kids kan ook ontzettend waardevol zijn. Voor kinderen is er ontzettend veel leuks te beleven dicht bij huis. Natuurlijk kan je van alles opzoeken, maar er zijn allerlei leuke en creatieve activiteiten die kinderen gewoon rondom huis kunnen doen. Uiteraard wil je zelf ook  genieten van je vrije dagen en tot rust komen. Het is dan wel zo lekker dat je kinderen hun energie kwijt kunnen door lekker buiten te spelen.

Op avontuur in je eigen achtertuin

Natuur is in Nederland altijd dichtbij. Trek je warme Woolrich winterjas aan en neem je kids mee op avontuur in de buitenlucht. Dat avontuur kan trouwens ook gewoon in je eigen achtertuin plaatsvinden. Kinderen vinden het hartstikke leuk om actief bezig te zijn buiten. Houden je kinderen van knutselen? Dan is het een leuk idee om een insectenhotel of een vogelhuisje met ze te bouwen.

Als je niet zo handig bent kan je ook creatief knutselen met voorwerpen uit de natuur. Met gedroogde bloemen, blaadjes en takjes kan je allerlei leuke dingen maken. Kijk voor inspiratie op het internet voor wat je allemaal kunt knutselen. De krokusvakantie is ook een uitstekende tijd om je tuin lenteproof te maken. Waarom vraag je niet aan je kids of ze een handje willen helpen? Waarschijnlijk vinden ze het hartstikke leuk en leerzaam!

Lekker buitenspelen

Buitenspelen is goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kinderen. Steek ze in een  gevoerde Woolrich winterjas en laat ze lekker spelen in de achtertuin. Dit kan je stimuleren door af en toe enthousiast mee te doen en zelf met leuke ideeën te komen. Sla stoepkrijt, sportspullen en ander buitenspeelgoed en je zult merken dat je kids vaker uit zichzelf naar buiten gaan. Je kan ook zelf de mouwen opstropen en met oud hout een speeltoestel ontwerpen. Zo hoeven jij en je kinderen zich niet te vervelen tijdens een thuisblijfvakantie.