snowboard-bestellen

Aangezien er ontzettend veel informatie bestaat over het kopen van een snowboard, is van van belang om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Om een snowboard te kopen moet er rekening worden gehouden met de volgende factoren. Als eerste is het goed om te kijken naar de grootte van het snowboard, hoe breed een snowboard is, welk type snowboard het beste bij je past, wat voor vorm er bij je snowboard stijl past en tenslotte welke snowboard binding er bij het snowboard past. In dit artikel zal er verder worden ingegaan op de snowboard binding en de maat.

De juiste bindingen

Bij de aanschaf van snowboardbindingen moet er eerst worden gekeken naar de stijl van het snowboarden. Hier hangt veel vanaf, omdat snowboard bindingen een verschillende mate van flexibiliteit bevatten. Vanaf hier kunnen er keuzes worden gemaakt over het type binding. Daarnaast is het handig om te kijken naar het soort binding op het gebied waarop een binding wordt afgesteld. Een strap is een makkelijke manier van de binding vast maken, maar je kan ook voor een step-on kiezen. Daarnaast moet de binding de goede maat hebben voor je snowboard schoenen.  

De juiste maat 

Bij elke lengte horen bepaalde snowboards. In het algemeen geldt, hoe langer de persoon hoe groter het snowboard. Als de maat niet goed is kan dit voor een onhandige onbalans op het snowboard zorgen. Naast de lengte in het goed om ook te kijken naar de breedte van het snowboard. Een goed passend snowboard is als de schoenen een heel klein beetje over de rand van het snowboard hangen. Als het snowboard te klein is kan dit ervoor zorgen dat je snel valt omdat je dan met je schoen blijft haken aan de sneeuw. Kijk dus eens goed naar een tabel om te bepalen welke wijdte er bij je past.