Als je een motor gaat kopen, dan is het belangrijk om ook direct je motor te verzekeren. De juiste motorverzekering beschermt je tegen onverwachte kosten als het gaat om bijvoorbeeld diefstal, schade, of letselschade. Er zijn veel verschillende motorverzekeringen op de markt en het kan lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. In dit blog artikel bespreken we de verschillende soorten motorverzekeringen en geven we tips om de juiste motorverzekering te kiezen.

Soorten motorverzekeringen

Er zijn drie soorten motorverzekeringen: WA-verzekering, WA+ verzekering en Allrisk verzekering. De WA-verzekering is verplicht en dekt alleen de schade die jij veroorzaakt bij een ander. De WA+ verzekering is een aanvulling op de WA-verzekering en dekt ook schade bij diefstal of brand aan jouw eigen motor. De Allrisk verzekering is de meest complete verzekering en dekt naast de bovengenoemde zaken ook schade die door jou zelf veroorzaakt is aan jouw motor. Dit betekent dat je ook gedekt bent voor bijvoorbeeld een aanrijding die jij zelf veroorzaakt hebt.

Kies de juiste dekking

Het is belangrijk om de juiste dekking te kiezen voor jouw motorverzekering. Als je een nieuwe of dure motor hebt, dan is het verstandig om voor een Allrisk verzekering te kiezen. Als je motor ouder is en minder waard is, dan kan een WA+ verzekering voldoende zijn. Houd er wel rekening mee dat als jouw motor gestolen wordt, je dan geen vergoeding krijgt als je alleen een WA-verzekering hebt.

Let op bijkomende kosten

Bij het kiezen van een motorverzekering bij Univé is het ook belangrijk om te letten op eventuele bijkomende kosten. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een eigen risico hebt bij schade. Ook kan het zijn dat je premie hoger is als je jonger bent dan 24 jaar of als je net je motorrijbewijs hebt gehaald. Let dus goed op de voorwaarden en de premie die je moet betalen.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Het loont zeker om verschillende verzekeraars te vergelijken voordat je een motorverzekering afsluit. Het is vaak mogelijk om verzekeraars online te vergelijken op de premie, voorwaarden en dekking. Let wel op dat je niet alleen naar de premie kijkt, maar ook naar wat er precies gedekt is. Het is soms beter om iets meer te betalen voor een betere dekking dan uiteindelijk voor onverwachte kosten te komen staan.

Sluit de verzekering af

Als je de juiste motorverzekering gevonden hebt, dan kun je deze gemakkelijk online afsluiten. Zorg ervoor dat je alle gegevens van jezelf en je motor bij de hand hebt. Het is ook belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest voordat je akkoord gaat met de verzekering.

Het kiezen van een motorverzekering is een belangrijke stap als je een motor gaat kopen. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren over de verschillende soorten verzekeringen en let op de dekking, voorwaarden en eventuele bijkomende kosten. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies uiteindelijk de verzekering die het beste bij jou en je motor past. Met de juiste motorverzekering kun je met een gerust hart genieten van je nieuwe rit!