Op zoek naar een unieke manier om groen te integreren in buitenruimtes van zorglocaties? Groen is van groot belang voor de zorg: het zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor rust. De natuur is een vorm van therapie en een duidelijk zorgconcept is dan ook belangrijk om te creëren. Het zorgconcept is gebouwd op vijf principes: toegankelijkheid, veiligheid, afleiding, therapie en gezond groen. Idverde is het bedrijf op het gebied van groene oplossingen voor de zorg.

Het zorgconcept van de toekomst

Idverde werkt aan groenprojecten voor zorglocaties waarmee de patiënten en cliënten gestimuleerd worden om in beweging te komen, maar ook om sociale contacten te leggen of de genieten van een helende omgeving. Groen is een bron van rust, maar ook van herinneringen en daarnaast is groen de brenger van leven. Idverde is van mening dat groen alleen als medicijn kan werken als het volgens de juiste voorwaarden is aangelegd. Daarom begint dit bij het maken van een duidelijk plan. Eerst is er sprake van een analyse van de buitenruimte, maar ook van het type zorglocatie. Voor verschillende soorten patiënten heeft groen een andere werking.

Een buitenruimte van een zorglocatie vraagt om deskundig en duurzaam onderhoud. Het is dan ook slim om dit te laten uitvoeren door een professioneel en ervaren bedrijf. Of het nu gaat om advies, aanleg, realisatie of onderhoud: Idverde is een vakkundig bedrijf op het gebied van groener leven. Ook als het gaat om groenoplossingen voor zorglocaties is Idverde de juiste partij.