Ben je gastvrij voor je buren en vrienden, maar niet voor vliegende tuinbezoekers? Dan ben je op zoek naar een hor of vliegengordijn. Bijen, vliegen, muggen en soortgelijk houd je op een diervriendelijke wijze tegen met een vliegengordijnen.

 Een vliegengordijn is niet alleen functioneel. Er bestaat een ruime keuze aan kleuren en motieven in kralengordijnen, zoals prachtige vlinders, speelse vogels en modern geblokt figuren. Op die manier is een vliegengordijn niet alleen nuttig, maar ook een mooie aanwinst voor je interieur. Een must-have tuindecoratie: gastvrij en vliegvrij.

Voor caravan en camper

Speciaal voor caravan en camper bezitters is er een caravan of camper vliegengordijn te vinden. Een zogeheten kattenstaart. De kattenstaart doet eigenlijk voor de caravan wat de deurhor doet voor het huis. De vliegen buiten houden terwijl je de deur open kunt laten. De speciale kattenstaarten laten de insecten buiten de open deur. Heel handig aan de kattenstaart is ook dat het materiaal niet zo gauw stuk gaat. Krijg je een kralengordijn tussen de deur, dan knapt er wel eens wat. Met een kattenstaart is er niets aan de hand.

De kattenstaart vliegengordijnen zijn verkrijgbaar in handige, speciaal voor de rijdende reiziger bedachte maten. Ze zijn te vinden in smallere creaties met uiteenlopende lengtes. Denk aan de maten 56 bij 180, 90 bij 220, 100 bij 240 en 120 bij 240 centimeter. Voor iedere caravan deur is wel een geschikte maat te vinden. Behalve de mogelijkheid om te kiezen uit een ruim assortiment maten, kun je ook een kleur naar keuze vinden. Zo zijn er soorten in de kleuren zwart, beige, wit, grijs of een combinatie van twee van die kleuren. Dat staat netjes en toch speels.