Ruimte tekort in huis of de schuur?

entresolvloer

Tegenwoordig is het lastig om een huis te bemachtigen met veel ruimte. Zeker als het huis wordt bewoond door meerdere mensen, kan dat vrij veel problemen opleveren. Iedereen wilt zo zijn of haar eigen spullen bewaren en daar moet dan soms ruimte voor worden gecreëerd. Voor oplossingen in huis kun je soms ideeën opdoen uit het bedrijfsleven. Een handig concept uit het bedrijfsleven is een palletstelling om spullen op te slaan. Een directe vertaling lijkt niet echt een logische keuze, maar er kan zeker wel inspiratie uit worden opgedaan om een oplossing te vinden die extra opbergruimte biedt in het huis of de schuur (als je die hebt).

Hoe te gebruiken in huis

Het kenmerkende van een palletstelling zit al in de naam; het heeft het doel om pallets op te slaan. Nu lijkt dat nogal wat overdreven om in huis te gebruiken. Er zijn weinig mensen die thuis spullen in pallets hebben opgeborgen. Daarnaast zijn er vergaande regels over palletstellingen en voor simpel gebruik in huis is het prettiger om die te ontlopen. Een echte palletstelling lijkt daarom niet de ideale optie voor in huis, maar in het bedrijfsleven is er wel een andere handige manier om spullen op te slaan. Het idee waar ik naartoe wil is het gebruik van een grootvakstelling.

Waarom een grootvakstelling gebruiken?

De eerste reactie die men soms heeft is dat ze grootvakstellingen niet in huis vinden passen. Dat is begrijpelijk, maar er kan om dit probleem heen worden gedacht. Op het moment dat iemand een schuur heeft, kan een grootvakstelling daar prima staan zonder dat het er gek uitziet. De grootvakstelling kan eventueel ook op een plek in huis worden gezet waar weinig mensen komen. Het is namelijk wel een praktische en effectieve manier om spullen in op te bergen. Voor het probleem dat ze misschien niet erg mooi zijn, zijn een hoop oplossingen te vinden. Het tekort aan opslagruimte kan er makkelijk mee worden opgelost en dat is veel waard.