Het kan je zomaar overkomen: de lak van je auto is beschadigd. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht ben je zelf ergens tegenaan gereden of is er iets scherps langs de lak gekomen. Dit kan lelijke krassen veroorzaken en deze wil je natuurlijk zo snel mogelijk verwijderd hebben. Krassen verwijderen kun je laten doen door een professional. Je bent verzekerd van een snelle en daarnaast ook een betaalbare service. Zo weet je zeker dat de kras wordt verwijderd en dat je daarvoor niet de hoofdprijs betaalt.

Wanneer weet je of er sprake is van een diepe kras? Een diepe kras is een kras waarbij de lak van de auto is beschadigd. Dit kun je zien doordat de witte ondergrond van de lak dan zichtbaar is. Ook heb je een diepe kras wanneer je met je nagel over de kras heen gaat en je nagel op de kras vastloopt. Zit er een diepe kras in de lak van je auto? Dan kun je dit gemakkelijk en snel laten herstellen.

Zo gaat krassen verwijderen

Om verzekerd te zijn van de vaste lage kosten die je betaalt voor een diepe kras mag de kras niet groter zijn dan 20 centimeter. Voor krassen die groter zijn verandert de prijs. Een diepe kras herstellen betekent niet dat de heel auto opnieuw gespoten moet worden. Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om dit plaatselijk op te lossen. In dit geval wordt alleen de plek van de diepe kras herstelt en opnieuw gespoten. Dit gebeurt met een spotrepair methode. Deze methode is snel en voordelig: de plek van de kras wordt geschuurd en daarna ook voorzien van een nieuwe grond- en laklaag. De plek wordt daarna opgepoetst zodat er niets meer van de schade zichtbaar is.