3 groendak

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende planten een tijdje hip geweest. Zo werd er een periode veel monstera planten en hangplanten in huis gehaald. Misschien heb je daar zelf ook wel over nagedacht. De instelling hoe groener een huis, hoe beter is echt van deze tijd. Daarbij zoeken sommigen naar unieke manier om hun huis groener te maken. Echter heeft niet iedereen de groen vingers om zulke planten te onderhouden. Een makkelijke manier om wel groen om je huis te hebben is een sedumdak. Een sedumdak is gemaakt van vetplanten die makkelijk te onderhouden zijn en weinig aandacht nodig hebben.

Vetplanten zijn makkelijk en hip

Een van de makkelijkste planten om te houden zijn vetplanten. Dit komt doordat ze weinig water nodig hebben. Als je eens vergeet om je plant water te geven is het bij vetplanten geen ramp. Vetplanten zullen namelijk niet van de ene dag op de andere uitdrogen. Ze houden het water wat ze ontvangen goed vast en kunnen soms wel maanden zonder water. Hierdoor zijn ze de perfecte planten om mee te starten. Ze zijn ook om die reden erg populair onder de personen die zich toch eens willen wagen aan een plant of die er al een aantal hebben laten verdorren.

Waarom een sedum op dak?

Een vetplant zoals de sedum zijn niet moeilijk in de onderhoud en zien er erg leuk uit. Een sedumdak zorgt voor veel groen om je huis, terwijl je er geen moeite voor hoeft te doen. Je hoeft ze zelfs geen water te geven. In Nederland regent het namelijk genoeg dat ze de periodes van droogte ook goed door kunnen komen met de watervoorraad in de plant. Een dak van sedum is daarnaast ook duurzamer en werkt minstens net zo goed als een traditioneel dak. Een sedumdak is een leuke en ook makkelijke manier om mee te gaan met de tijd.